Personvernerklæring & Cookies

1 – Introduksjon

Helseglad («vi») respekterer ditt personvern og behandler personopplysninger som behandlingsansvarlig i samsvar med personopplysningsloven. Disse vilkårene gir deg informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.

Denne personvernerklæringen gjelder vår innsamling, bruk og behandling av personopplysninger som et resultat av besøket ditt på nettstedet vårt eller når du kommuniseres med oss via telefon, e-post, sosiale medier eller lignende.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan vi behandler personopplysninger, hva slags personopplysninger disse behandlingsaktivitetene innebærer samt hvilket formål og rettslig grunnlag disse aktivitetene har. Vi forklarer også når og hvorfor personopplysninger utleveres til en tredjepart.

Vi informerer deg også om de rettighetene du har i forbindelse med behandling og eventuell overføring av dine personopplysninger.

Fra tid til annen kan vi uten varsel oppdatere eller endre denne personvernerklæringen for å ta hensyn til ny eller annen personvernpraksis. Din fortsatte bruk av våre produkter, applikasjoner, tjenester og nettsteder som er underlagt denne personvernerklæringen, innebærer at du aksepterer alle endringer.

2 – Hvordan vi bruker dine personopplysninger

Denne personvernerklæringen tar for seg:

  • Kategorier av personopplysninger som behandles
  • Formålet for behandling av personopplysninger
  • Det juridiske grunnlaget for behandlingen

Vi behandler dine personopplysninger i samsvar med Norges personopplysningslov. Vi opprettholder strenge sikkerhetsstandarder og prosedyrer med sikte på å forhindre uautorisert tilgang til dine data. Vi bruker ledende teknologier som (men ikke begrenset til) datakryptering, brannmurer og serverautentisering for å beskytte sikkerheten til dataene dine.

2.1 Markedsføring

For utsendelse av nyhetsbrev, tilbud eller kommunikasjon, benytter vi oss av din e-postadresse og kampanjedeltakelseshistorikk.

Hvis du har besøkt nettstedet vårt, kan vi gi deg relevante tilbud via andre digitale medier basert på din nettadferd. Anonymisert IP i informasjonskapsler vil bli behandlet for dette formålet. Når du besøker nettstedet vårt, vil vi bruke din nettatferd til å gi deg relevante tilbud gjennom våre Internett-portaler og andre digitale medier.

Du kan slette personopplysninger som brukes til markedsføring ved å slette profilen din. Lenke til sletting finner du i footer på hvert utsendt nyhetsbrev. Når det gjelder anonyme brukerinformasjonskapsler (cookies), kan de ikke vise tilbake til en spesifikk person, men vil likevel bli slettet i henhold til bransjepraksis. Du kan også selv slette cookies – se avsnitt 9 i denne personvernerklæringen.

Det rettslige grunnlaget vårt for å behandle personopplysninger for markedsføringsformål, er ditt samtykke og våre berettigede interesser av å drive og forbedre virksomheten vår.

2.2 Brukergenerert innhold – Sosiale medier

Dersom du er i kontakt med oss via noen av våre sosiale medier, kan vi motta informasjon om dine sosiale nettverkskontoer. Hvis du vil ha mer informasjon rundt dette og detaljer om hvordan du kan kontrollere tilgangen til din sosiale nettverksprofil, kan du se på personvernreglene og annen veiledning som er tilgjengelig på ditt sosiale nettverk.

Behandlingsgrunnlaget er berettiget interesse.

2.3 Lovfestede forpliktelser

I tillegg til formålene allerede nevnt, kan vi også behandle noen av dine personlige data der slike behandlinger er nødvendige for å overholde regelmessig og juridisk forpliktelse som vi er underlagt, eller for å beskytte dine vitale interesser.

3 – Hvorfor personopplysninger utleveres til andre

Vi kan bruke tredjepartsleverandører til å levere bestemte databehandlingstjenester som vil fungere som våre autoriserte «databehandlere». Eksempler på databehandlere kan inkludere IT-løsninger eller dataanalyseleverandører som behandler informasjon på våre vegne. Vi kan for eksempel bruke tjenester fra tredjeparter til å tilpasse innhold, samle e-poster fra brukere, sende e-post, gi markedsføringshjelp og gi kundeservice.

Våre databehandlere er pålagt å behandle data i henhold til våre instrukser i tråd med denne personvernerklæringen, og de er underlagt relevante konfidensialitets- og sikkerhetsforpliktelser.

I tillegg til de spesifikke opplysningene om personopplysninger som er beskrevet i dette avsnittet, kan vi også utlevere dine personopplysninger der slike opplysninger er nødvendig for å overholde en lovlig forpliktelse som vi er underlagt, eller for å beskytte dine vitale interesser eller vitale interesser til en annen fysisk person.

4 – Overføring av personopplysninger til andre land

Vi lagrer dine data på våre sikre servere i Norge og beholder disse i en rimelig periode eller så lenge loven krever det. Dine data kan imidlertid overføres til, lagres og behandles på en destinasjon innenfor eller utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet av våre partnere eller tjenesteleverandører. Ved å sende inn dine personlige opplysninger, godtar du denne overføringen, lagringen eller behandlingen. Vi tar alle nødvendige skritt for å sikre at dataene dine behandles sikkert og i samsvar med denne personvernerklæringen.

5 – Hvordan oppbevarer vi opplysningene?

Vi har implementert tekniske, fysiske og organisatoriske tiltak for å hindre at personlige data går tapt eller at uvedkommende får tilgang til data. Herunder oppbevarer vi opplysningene kryptert der det er nødvendig.

Besøksopplysninger slettes/anonymiseres løpende. Øvrige opplysninger vi mottar fra deg slettes når vi ikke lenger har behov for å oppbevare dem.

6 – Tredjeparters personvernerklæringer

På vår nettside linker vi til tredjeparts nettsteder som ikke drives av oss. Selv om vi forsøker å lenke bare til nettsteder som deler våre høye standarder og respekt for personvern, er vi ikke ansvarlige for innhold, sikkerhet eller personvernspraksis for tredjeparts nettsteder. Vi oppfordrer deg sterkt til å se retningslinjene for personvern og informasjonskapsler som vises på tredjeparts nettsteder for å finne ut hvordan dine personlige opplysninger kan brukes av tredjepart.

7 – Endringer i denne erklæringen

Fra tid til annen kan vi uten varsel oppdatere eller endre denne personvernerklæringen for å ta hensyn til ny eller annen personvernpraksis. Vi inviterer deg til å gjennomgå nyeste versjon av denne personvernerklæringen.

  • Endringer i personvernerklæringen vil bli publisert på dette nettstedet
  • Brukere av dette nettstedet bør sjekke personvernerklæringen regelmessig
  • Vi kan varsle deg om endringer i denne personvernerklæringen via e-post, vår nettside eller andre meldingssystemer

Din fortsatte bruk av nettsiden betyr at du godtar de endrede personvernvilkår.

8 – Dine rettigheter

Du har rett til å be om innsyn, korrigering, begrensning og sletting av personopplysninger som vi sitter på, og til å motta en kopi av personopplysningene. Henvendelser om behandling av personopplysninger og anmodning om innsyn skal rettes til kontaktpunktet angitt nedenfor.

Du har også rett til å motsette deg visse typer behandling og, hvis vi har bedt om samtykke til behandling av opplysninger, kalle tilbake dette samtykket. Hvis vi behandler opplysninger fordi vi har en berettiget interesse av å gjøre det, har du også rett til å motsette deg dette. Disse rettighetene kan være begrenset i visse situasjoner – for eksempel hvis vi kan vise at vi er lovpålagt å behandle opplysninger.

Merk at hvis du kaller tilbake eventuelt samtykke, påvirker ikke det lovligheten av behandling som har funnet sted basert på et samtykke som ble gitt før du kalte det tilbake.

9 – Informasjonskapsler (Cookies)

Ved å bruke dette nettstedet og godta denne personvernerklæringen, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler i samsvar med vilkårene i disse retningslinjene.

9.1 Om informasjonskapsler (Cookies)

En informasjonskapsel er en enkel tekstfil som er lagret på en brukers datamaskin (eller mobil enhet), og som opprettes når en bruker besøker et nettsted ved hjelp av en nettleser (Chrome, Firefox eller Safari m.fl.).

En informasjonskapsel er ikke et selvstendig program og foretar ingen aktive handlinger på en brukers datamaskin. En informasjonskapsel kan ikke brukes til å identifisere en bruker personlig, men de bidrar til å forbedre brukerens opplevelse av et nettsted.

En informasjonskapsel tillater at kun nettstedet kan lese innholdet i cookie-tekstfilen. Tekstfilen inneholder en unik identifikasjonskode; nettstednavnet og noen sifre og tall.

9.2 Hvorfor brukes informasjonskapsler (cookies)?

Våre cookies brukes for å tilpasse nettsidene til din bruk og dine innstillinger, samt til å gjennomføre anonymiserte undersøkelser om brukeratferd på nettsidene og registrere antall besøkende. Cookies kan også brukes til brukerrettet markedsføring i samsvar med gjeldende lovgivning.

De fleste nettsteder vil bruke informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Ved hjelp av cookies kan nettstedet «huske» brukeren, enten i løpet av besøket eller for fremtidige besøk.

Cookies kan blant annet:

  • huske hvilke elementer en bruker har lagt til i en handlekurv eller en reiserute som brukeren beveger seg mellom sider på et nettsted
  • lagre brukerens preferanser slik at de kan tilpasse et nettsted
  • måle hva brukerne gjør på et nettsted for å finne ut hvilke deler av nettstedet som er populære, i hvor lang tid de er på en nettside, hvor ofte brukerne kommer tilbake, hvor de kommer fra etc.

Vi behandler besøksopplysninger. Dette er opplysninger som serveren genererer automatisk når noen besøker vårt nettsted. Dette omfatter typisk hvilke sider som er lastet ned, tidspunkt, hvilken side du kom fra, type enhet (f.eks. iPhone), type nettleser og operativsystem. Besøksopplysninger brukes anonymisert, for det formål å drifte og videreutvikle nettsidene.

9.3  Vi bruker følgende informasjonskapsler (Cookies):

Informasjonskapsler er angitt av denne nettsiden, men kan også angis av andre nettsteder (for eksempel YouTube) som kjører innhold på nettsidens sider (tredjeparts cookies).

Dette nettstedet bruker Google Analytics for å samle inn informasjon om brukere, slik at vi når som helst kan tilby best mulig funksjonalitet og kunne utvikle våre tjenester. Denne informasjonen hentes fra datamaskinens nettleser og kan inkludere din IP-adresse, operativsystem, nettleser, skjermoppløsning og tidligere nettsted. Vi bruker også informasjonskapsler for å jobbe med målrettet markedsføring (for eksempel bannere, innlegg i sosiale medier).

Cookies kan huske et besøk (sesjonsavhengige cookies) eller huske en besøkende for gjentatte besøk (faste informasjonskapsler). De fleste faste informasjonskapsler har en utløpsdato, og vil slettes automatisk etter en gitt periode.

Hvis du vil lese mer om informasjonskapsler, inkludert hvordan du velger å ikke godta informasjonskapsler på datamaskinen, kan du se for eksempel: allaboutcookies.org/manage-cookies/ og Google Analytics

10 – Om oss

Dette nettstedet eies og driftes av Helseglad AS.

Det er et selskap som driver med massasje og muskelplager, registrert i Norge med org. nr. 914 517 915. Vår adresse er Bygdinvegen 3784, 2953 Beitostølen.

Dersom du har spørsmål eller kommentarer til hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte oss på

Email: kristine@helseglad.no

Gjelder fra: 19. september 2018 / Sist oppdatert: 19. september 2018